Google Analytics

Google Analytics är ett kostnadsfritt statistikverktyg för alla som vill veta vad som händer på sin webbplats och om investeringarna i diverse marknadsföringstjänster är lönsamma och konverterar.

Google Analytics är lätt att implementera och du kan följa besökarna i realtid direkt, men för att se statistiken i de olika avsnitten så behöver du vänta ett par timmar, eftersom det finns en fördröjning.

I Google Analytics kan du få information om antal besökare och hur många av dessa som är unika besökare, samt hur länge de stannar på din webbplats. När man satsar på t.ex. sökmotoroptimering, så är det viktigt att veta vilka trafikkällor t.ex. Google, sociala medier, webbplatser eller direktbesök etc. som driver trafik till din webbplats och det kan man såklart se i verktyget.

Google AdWords

Om du använder Google Adwords så kan du koppla ihop det med ditt Google Analytics-konto för att få mer information om AdWords kampanjer. Du kan även koppla ihop Google Analytics med Google Search Console för att få reda på vilka sökord eller fraser som genererar visningar och klick in på din webbplats från t.ex. Google.se.

Konverteringar och målomvandlingar

En av de viktigast delarna i en satsning på digital marknadsföring är konverteringar. Konverteringar kan var olika beroende på vilken bransch man är i. Genom att sätta upp olika målomvandlingar i Google Analytics, så kan man enkelt mäta och spåra t.ex. hur många som tar kontakt genom att fylla i en kontaktformulär, som faktiskt ringer upp dig eller som genomför ett köp m.m. Det finns massor att mäta när det gäller besökarnas beteende på webbplatsen.

Google Analytics är ett fantastiskt verktyg som vi anser att alla behöver ha och vi hjälper våra kunder med att implementera (om de inte redan har det) och analysera deras statistik. Tillsammans med våra kunder så sätter vi upp olika mål. Allt detta för visa hur lönsam den digitala marknadsföring är för kunden.

Välkommen att kontakta oss på 040-882 70 eller på info@seosverige.se om du behöver hjälp med ditt Google Analytics-konto.

Ps! Om du vill veta mer om Google Analytics olika funktioner, så rekommenderar vi er att titta in på http://www.google.com/intl/sv_ALL/analytics/features/index.html.

Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.